Jdi na obsah Jdi na menu
 

Skladování moštu

Čerstvě nalisovaná nepasterizovaná jablečná šťáva vydrží v chladnu obvykle tři dny. Po třech dnech nepasterizovaný mošt přechází do fáze jemného kvašení, kdy v lednici zhruba za 8 - 11 dní dozraje ve výborný jablečný burčák. Každý burčák se díky narůstajícím tlaku v lahvi musí hlídat. Pokud necháme i burčák bez povšimnutí dochází u moštu k zoctovatění a vznikne tak jablečný ocet. Tak se stane dle teploty zhruba za necelé tři týdny. 

Jablečná šťáva se tedy nekazí, pouze přechází v jiné formy svého využití. 

Pokud nechceme přijít o výbornou chuť čerstvého moštu, a chceme jej uchovat delší dobu, mošt tedy dáme do lednice, kde vydrží celý týden.
Nejlepší metodou uchování moštu ale zůstává zamrazení, které nemění chuť šťávy, a tak si můžeme užít čerstvou jablečnou šťávu kdykoli v průběhu roku. 

Dobrou chuť 

 
 

 


Poslední fotografie


Statistiky

Online: 1
Celkem: 4279
Měsíc: 191
Den: 5